Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Italiaanse walnotenlikeur recept
Italiaanse walnotenlikeur recept

Italiaanse walnotenlikeur


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


In Nederland staan een hoop walnotenbomen dus als je wat rondvraagt, vind je die wel. Het is belangrijk dat je de walnoten van de boom plukt als ze nog in hun groene jas zitten (eind juni). Walnoten goed wassen en in vieren snijden en samen met alle andere ingrediŽnten in een grote wekpot doen. Wekpot goed afsluiten en 40 dagen op een donkere plek wegzetten. Elke dag minstens 1 keer goed schudden. Na deze periode de grove delen eruit filteren door het door een vergiet te laten lopen en daarna fijn filteren door bijv. een koffie filter (ik gebruik hiervoor gewoon mijn koffiezetapparaat). Hierna kan de drank in flessen gedaan worden en moet de drank nog zeker 3 maanden rijpen op fles. Deze drank wordt in Italie dan ook volop genuttigd met de kerst. Uw geduld zal beloond worden.

Allergenen Informatie

Voor dit italiaanse walnotenlikeur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven