Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade espresso soufflegebakje recept
Chocolade espresso soufflegebakje recept

Chocolade espresso soufflegebakje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem 2 vormpjes met een doorsnede van ongeveer 8-10 cm. Bestrijk deze met boter en bestrooi dit met een laagje suiker. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius (of 185 graden celsius hete lucht). Smelt de chocolade en boter. Klop het ei met de espresso en fijne suiker au bain marie tot een schuimig geheel. Zorg dus dat deze schuimige massa lauwwarm is. Meng de gesmolten chocolade en boter door het espresso-schuim. Meng hierna de gezeefde bloem erdoor. Doe dan het mengsel in de vormpjes. Bak ze ongeveer 9 minuten. De binnenkant van de gebakjes zullen nu een zachte vulling (moeten) hebben, dus haal de gebakjes voorzichtig uit de vormpjes.

Serveersuggesties

Enigzins warm is dit gebakje het lekkerst. Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade espresso soufflegebakje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven