Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Irish coffee recept
Irish coffee recept

Irish coffee


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de (koude!) slagroom stijf (ik vind zelf wel lekker met een beetje suiker). Zet sterke koffie (liefst espressokoffie). Schenk de koffie in glazen o.i.d. half vol. Neem een steelpannetje en warm deze leeg voor op groot vuur. Voeg 3 scheppen suiker (beter rietsuiker) toe in het pannetje en caramelliseer deze totdat deze "vloeibaar" wordt. De afzuigkap mag beslist niet aanstaan! Neem de pan van het vuur, voeg 1/2 wijnglas whisky toe aan de gecaramelliseerde suiker en laat de whisky vlam vatten. Wals met het pannetje totdat de vlammen gedoofd zijn. Voeg deze Goddelijke vloeistof toe aan de koffie maar houdt ruimte over voor de slagroom. Voeg een lekkere lepel slagroom toe (deze isoleert de warme koffie tegen afkoeling).

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit irish coffee recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven