Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koffie-eierbavarois recept
Koffie-eierbavarois recept

Koffie-eierbavarois


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de melk onder af en toe roeren aan de kook. Klop ondertussen de eierdooiers met de bloem en suiker tot een luchtige massa. Zet een klein kopje (50 milliliter) sterke espresso (ristretto mag ook). Voeg met kleine scheutjes en al roerend de melk en de espresso aan de eiermassa toe. Verwarm het geheel op een lage warmtebron - niet koken! - en laat het indikken. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze in het warme mengsel glijden. Roer het geheel door en laat alles afkoelen. Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker stijf. Roer dit samen met de chocoladesnippers voorzichtig door het afgekoelde mengsel. Verdeel het mengsel over dessertbakjes of een met olie ingevette middelgrote vorm. Laat dit ongeveer acht uur in de koelkast opstijven. Serveren met een snufje cacoapoeder, een blaadje munt of kleine bitterkoekjes.

Serveersuggesties

Als onderdeel van een grand dessert kan je ook de helft van de hoeveelheid nemen en dit over kleine (borrel)glaasjes verdelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit koffie-eierbavarois recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven