Drie in de pan
- Herkomst Nederland
- Categorie Feestjes en verjaardags hapjes
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- 3 reviews
Keukenspullen
- Garde
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Was de krenten en .
- Laat ze uitlekken.
- Weeg het meel af.
- Doe het in een kom met het erin.
- Maak een kuiltje in het meel en giet hierin een deel van de .
- Begin vanuit het midden te roeren met de garde.
- Roer het langzaam tot een glad beslag.
- Voeg dan scheutje voor scheutje de rest van de toe.
- Je hebt nu als het goed is een mooi glad beslag.
- Schil de halve .
- Snijd het klokhuis eruit.
- Snijd er piepkleine blokjes van.
- Roer er nu de uitgelekte krenten en aan toe.
- Doe de appelblokjes erbij.
- Pak een koekenpan.
- Doe er een klontje in.
- Laat dit smelten en heet worden.
- Schep nu drie flinke eetlepels beslag in de pan.
- Laat ze mooi bruin worden aan de ene kant.
- Keer ze om en laat de andere kant ook mooi bruin worden.
- Maak zo je beslag op.
- Nu heb je 6 heerlijke koekjes.
- Bestrooi ze met en .
- Oma's koekjes, overheerlijk!
Variaties op Drie in de pan
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Drie in de pan | 1 | Lunchgerechten |
Drie in de pan a lá Oma | 1 | Nagerechten |
Drie in de pan met jam en slagroom | 1 | Lunchgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Drie in de pan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 390 kcal | 19% | 780 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 66 g. | 25% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |