In koud water 2 blaadjes weken. 5 takjes snipperen.
Visbouillontablet oplossen in ½ liter kokend water.
In een kom 1 deciliter bouillon en de doen, uitknijpen en bij dit mengsel doen.
Een vorm van 1 liter inhoud invetten met en het bouillonmengsel erin gieten en in koelkast plaatsen. Winterwortel(1 stuk) wassen en met kaasschaaf plakjes schaven.
In water met zout in 1 minuut laten koken.
Kabeljauw in kokende bouillon 5 minuten koken.
Zo ook de zalmforelfilet.
Rest van gelatine(7 blaadjes) weken.
Kabeljauw pureren en met de mayonaise(2 eetlepels) en de zure room(1 stuk) pureren.
De zalmforelfilet met gerookte zalm pureren. Slagroom(0,125 liter) stijfkloppen en bij dit voegen. 4 eetlepels bouillon aan de kook brengen en de gelatine(7 blaadjes) erin oplossen.
Helft van gelatinemengsel aan kabeljauw toevoegen en de rest aan de zalmforel.
Kabeljauwmengsel op de vorige laag leggen.
Hierop de wortelplakken en hierop de zalmforelmengsel en weer bedekken met wortel.
In koelkast minstens 3 uur laten opstijven.
Rest van de peterselie fijnknippen.
Tot een sausje kloppen:
olie(8 eetlepels)(0.5 eetlepels), azijn, peterselie(10 takjes), suiker(1 theelepel), zout en peper.
Vorm op een schaal storten en versieren met kerstomaatjes en saus.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
Koemelk
mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en slagroom
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room en slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, mayonaise, olie
Vis
gelatine en kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.