Droge vlaai
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
- Garde
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Voeg het zelfrijzendbakmeel, en de helft van de samen.
- Klop de met de andere helft van de suiket wit.
- Meng dit goed met een garde door het meel.
- Zorg ervoor dat de goed zacht is, verwarm de eventueel een beetje en roer ze goed mee onder de massa.
- Beboter en bebloem de bakvorm.
- Doe het deeg in een spuitzak en spuit de onderste laag in de vorm.
- Smeer de erover en spuit de bovenste laag erop.
- Wrijf in met losgeklopt , strooi er eventueel nog wat over.
- Bak de koek in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
- gedurende 25 minuten.
- Laat afkoelen en serveer.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Limburgse Vlaai440m
-
Recept
Krieken-vlaai425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- custard en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 649 kcal | 32% | 2596 kcal |
Vetten | 41 g. | 58% | 164 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 62 g. | 23% | 248 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 39 g. | 43% | 156 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |