Druivengelei
- Herkomst Belgie
- Categorie Jam en marmelade
- Bereiden
- Kookboek van louca
- 5 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
- Glazen potten
Bereidingswijze
- Gebruik die niet te rijp zijn.
- Zelf heb ik gebruikt die half augustus geplukt zijn uit noodzaakt.
- De hingen bij mijn zoon onder de terrasoverkapping en trokken zoveel wespen aan dat het er niet meer aangenaam zitten was.
- De zijn daarom ca. 2 maanden te vroeg geplukt.
- Ze bevatten dus nog weinig suiker, maar zijn wel al mooi gekleurd.
- Ris de van de trossen en doe ze in een grote ketel.
- Maak er eventueel 2 porties van als je ketel niet groot genoeg is.
- Voeg het toe zodat er een bodempje vloeistof in de ketel staat om aanbranden te voorkomen.
- Breng rustig aan de kook met de deksel op de pan.
- Roer af en toe voorzichtig om met een houten lepel.
- Zo vlug als de vloeistof kookt temper je het vuur en laat rustig zo’n 20 minuutjes sudderen.
- Pas op dat de zaak niet overkookt.
- Haal zonodig het deksel van de ketel.
- Zet het vuur uit en laat afkoelen tot handwarm.
- Giet alles door een fijnmazig zeef en laat ’n half uurtje uitlekken.
- Maak de ketel schoon en doe het druivensap terug in de ketel.
- Voeg de toe en roer even goed door.
- Proef of je het sap zoet genoeg vindt anders voeg je nog wat toe.
- Voeg al roerend geleidelijk de geleipoeder toe.
- Zet de ketel nu op het vuur en breng het sap aan de kook.
- Roer regelmatig even door.
- Wanneer de vloeistof volledig kookt blijven roeren en 1 minuut goed laten doorkoken zodat de gelei wordt geactiveerd.
- Doe het vuur uit en laat afkoelen tot handwarm.
- De gelei is nu nog steeds vloeibaar.
- Giet of schep hem in kraakheldere glazen potten.
- Schroef of klem het deksel erop en zet de potten 10 minuutjes ondersteboven.
- Voorzie de potten van etiketjes met naam en datum.
- Bewaar ze in de ijskast maximaal ’n half jaar.
- Omdat er geen conserveringsmiddel is toegevoegd moet ’n pot na opening in maximaal 3 weken worden geledigd.
- Bewaar ook de geopende potten steeds in de koelkast.
Variaties op Druivengelei
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Druivengelei | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geleisuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (5)
Druivengelei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 0 kcal | 0% | 0 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |