Druivensap
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Gebruik die niet te rijp zijn.
- Zelf heb ik gebruikt die half augustus geplukt zijn uit noodzaak.
- De hingen bij mijn zoon onder de terrasoverkapping en trokken zoveel wespen aan dat het er niet meer aangenaam zitten was.
- De zijn daarom ca. 2 maanden te vroeg geplukt.
- Ze bevatten dus nog weinig , maar zijn wel al mooi gekleurd.
- Ris de van de trossen en doe ze in een grote ketel.
- Voeg het toe zodat er een bodempje vloeistof in de ketel staat om aanbranden te voorkomen.
- Breng rustig aan de kook met de deksel op de pan.
- Roer af en toe voorzichtig om met een houten lepel.
- Zo vlug als de vloeistof kookt temper je het vuur en laat rustig zo’n 20 minuutjes sudderen.
- Pas op dat de zaak niet overkookt.
- Haal zonodig het deksel van de ketel.
- Zet het vuur uit en laat afkoelen tot handwarm.
- Giet alles door een fijnmazig zeef en laat ’n half uurtje uitlekken.
- Voeg de of zoetstof toe en roer goed door zodat de geheel is opgelost.
- Zonodig het sap weer een beetje verwarmen maar beslist niet koken.
- Giet het sap in kraakheldere glazen flessen.
- Schroef de dop erop en voorzie de flessen van etiketjes met naam en datum.
- Bewaar ze in de ijskast maximaal 2 maanden.
- Omdat er geen conserveringsmiddel is toegevoegd moet een fles na opening in maximaal 1 week worden geledigd.
- Bewaar ook de geopende fles steeds in de koelkast.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (4)
Druivensap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 0 kcal | 0% | 0 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |