Dubbele chocoladekoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Zeef de en het in een kom.
  3. Wrijf de er met je vingertoppen door tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim.
  4. Zeef de erbij en roer het mengsel met een pollepel.
  5. Voeg de en toe en blijf roeren tot zich een zacht deeg vormt.
  6. Vorm het deeg op een met bestoven oppervlak tot een blok van 4 cm hoog, 26 cm lang en 6 cm breed.
  7. Wikkel er plasticfolie om en laat het in de koelkast opstijven gedurende 30 minuten of tot het stevig is.
  8. Bereiding:
  9. Verwarm ondertussen de oven voor tot 200 °C.
  10. Vet twee bakplaten lichtjes in.
  11. Snijd het deeg in 40-48 plakjes van ongeveer 5 cm dik en leg ze op de bakplaten met steeds flink wat tussenruimte.
  12. Bak ze 10 minuten of tot ze stevig zijn.
  13. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaten liggen; doe ze vervolgens over op een rooster, waar ze verder kunnen afkoelen.
  14. Maak ondertussen de vulling.
  15. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en plaats deze op een steelpan met zachtjes kokend water; de onderkant van de kom mag het wateroppervlak niet raken.
  16. Blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten en haal de kom van de hittebron.
  17. Roer de en door de gesmolten chocolade tot zich een glad mengsel heeft gevormd.
  18. Laat het iets afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast, waar het 10 minuten mag opstijven of tot het mengsel smeerbaar is.
  19. Gebruik de chocoladevulling om telkens twee afgekoelde koekjes op elkaar te plakken.
  20. De chocoladekoekjes smaken het best op de dag dat ze zijn gemaakt.
  21. Zonder de vulling kun je ze tot 3 dagen bewaren in een goed afgesloten trommel op een koele plaats.
  22. Je kunt ze ook invriezen in een goed afgesloten bak.
  23. Dan zijn ze tot 4 weken houdbaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
  • boter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suikerstroop
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
86 kcal
4%2064 kcal
Vetten
2 g.
3%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dubbele chocoladekoekjes