Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaten liggen; doe ze vervolgens over op een rooster, waar ze verder kunnen afkoelen.
Maak ondertussen de vulling.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en plaats deze op een steelpan met zachtjes kokend water; de onderkant van de kom mag het wateroppervlak niet raken.
Blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten en haal de kom van de hittebron.
Roer de suikerstroop(1 eetlepel) en boter(25 gram)(200) door de gesmolten chocolade tot zich een glad mengsel heeft gevormd.
Laat het iets afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast, waar het 10 minuten mag opstijven of tot het mengsel smeerbaar is.
Gebruik de chocoladevulling om telkens twee afgekoelde koekjes op elkaar te plakken.
De chocoladekoekjes smaken het best op de dag dat ze zijn gemaakt.
Zonder de vulling kun je ze tot 3 dagen bewaren in een goed afgesloten trommel op een koele plaats.
Je kunt ze ook invriezen in een goed afgesloten bak.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
Gluten
pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
Koemelk
boter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suikerstroop
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.