Duitse aardappelsalade van Petra
- Herkomst Nederland
- Categorie Salades
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Kook de aardappels ca. 20 minuten in de schil, laat iets lauw afkoelen, pel ze en snijd ze in plakjes van 1/2 cm, Pel de en snipper hem.
Zet de aardappelschijfjes op met en zoveel water dat de plakjes net onderstaan. - Breng de aardappelschijfjes aan de kook en kook ze ca. 3 minuten.
- Voeg als de aardappels bijna gaar zijn, de azijn, en de gesnipperde toe.
- Breng weer aan de kook en kook nog ca. 3 minuten, laat 10 minuten in het vocht afkoelen
Giet alles af in een vergiet en laat alles goed uitlekken.
Vermeng met de de en de gehakte kruiden. - Breng op smaak met en en laat verder afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Duitse aardappelsalade430m
-
Recept
Aardappelsalade met chorizo en sjalotjes440m
-
Recept
Aardappelsalade met crème fraiche42u25m
-
Recept
Lauwwarme aardappelsalade met rode bietjes en roquefortkaas425m
-
Recept
Amerikaanse aardappelsalade voor buffet41u
-
Recept
Aardappelsalade (Kartoffelsalat)435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
- mayonaise en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 216 kcal | 10% | 864 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |