Duitse reibekuchen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Eerst was je de aardappelen, vervolgens schil je ze en droog je de aardappelen af met een theedoek.
    Als tweede ga je nu de aardappelen raspen en vervolgens stop je de aardappelrasp in een theedoek, deze bind je goed dicht en vervolgens knijp je het vocht eruit.
    De aardappelrasp stop je nu in een grote kom.
    Nu ga je de en de fijn snijden.
    Vervolgens voeg je de en de bij de aardappelrasp.
    Hier komt nu ook het , de , de en de kruiden bij.
    Nu roer je alles goed door elkaar.
    De mix is nu klaar en nu gaan we een pan verhitten met .
    Hier bak je de reibekuchen ongeveer een half uur in totdat ze goudbruin zijn.
    smakelijk eten!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • ketjap en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Duitse reibekuchen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik vind het jammer dat alle recepten voor 4 personen zijn het is lastig als je alleen bent
Martha 15 april 2015
Reibekuchen zijn heerlijk! Ik leerde ze kennen als riefkoeken...geboren nabij Duitse grens. Toch laat de historie lezen dat de oorsprong ligt in Oost-Europa. Ketjap is natuurlijk een extra toevoeging.
browney 13 augustus 2014
Mooier en beter zeer duidelijk kan ik zeggen en goed omschreven dank je wel
Walter 9 augustus 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2346 kcal
117%4692 kcal
Vetten
28 g.
40%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
57 g.
22%114 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Duitse reibekuchen