Duitse wortelen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bak de even aan.
  2. Snijd de wortels over de lengte in repen van ongeveer 1 cm vierkant.
  3. Zet het mes er dan schuin op en kort de stukken dan in op lengten van ongeveer 3 cm.
  4. Doe dit in een pan bij het spek met de rest, behalve de en breng het aan de kook met niet te veel en laat de wortels gaar sudderen (dan moeten ze bijna droog staan) Schil intussen de en snijd deze in flinke dobbelstenen (13 mm) en kook deze in de magnetron zonder maar wel afgespoeld in 10 minuten gaar in een magnetronschaal met deksel!!
  5. Als alles gaar is, meng alles door elkaar en dan nog 5 minuten sudderen en dan maar eten.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Duitse wortelen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Vraagje.. ik ben nu bezig het recept te maken..en vraag me af. HEt is nogal omslachtig om de aardappelen apart in de magnetron te koken. Is er iemand die al eens uitgeprobeerd heeft de aardappel en w... Lees reactie
alotbsol 28 augustus 2010
Ziet er lekker uit! Ga het dit weekend eens proberen!
alotbsol 25 augustus 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
348 kcal
17%1392 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%172 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Duitse wortelen