Dundee cake
- Herkomst United_kingdom
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van derk01
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Dit is een recept van origine Engelse makelij.
- De en met aan de kook brengen en met deksel op pan laten afkoelen.
- Daarna laten uitlekken ( opvangen).
- Vorm met boter invetten, bodem en wand met dubbele laag bakpapier bekleden zo, dat papier 10 cm boven vorm uitsteekt.
- Papier invetten.
- Om vorm dubbele laag bruin pak papier of bakpapier wikkelen en vastbinden.
- Oven voorverwarmen op 170°C.
- , , en gedroogd fruit mengen.
- , , en zeven. 225 gram boter met suiker en citroenschil piekig kloppen.
- er een voor een doorkloppen.
- er in delen door spatelen, daarna fruitnotenmengsel en erdoor scheppen.
- In vorm overdoen, gladstrijken en met bolle kant van lepel in midden een holte maken zodat beslag gelijkmatig kan uitrijzen.
- (75 gram) in bovenkant van cake drukken.
- Cake in midden van oven 2 uur bakken.
- Als cake na 1 uur bruin genoeg is, bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
- Cake in vorm laten afkoelen.
- Op rooster storten, bovenkant regelmatig inprikken en etc.
- erover lepelen. (iedere week 1 maal) Cake in bakpapier wikkelen en in afgesloten blik of trommel bewaren en minstens 4 week laten intrekken.
- Beter om deze cake 8 weken voor kerst te bereiden. 1 week voor kerst bekleden met ca. 500 gram Royal Icing wit, hierop kunnen figuren van marsepein gelegd worden.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- bloem en stroop is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 424 kcal | 21% | 5088 kcal |
Vetten | 23 g. | 34% | 276 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 61 g. | 23% | 732 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |