Echte gehaktballen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktballen recepten
- Bereiden
- Kookboek van lorancekunst
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Zet het gehakt uit de koelkast tot het gehakt op kamertempratuur is.
- Meng het gehakt met de creme fraiche en het .
- Wanneer het goed gemengd is de Franse uiensoep toevoegen (niet aanlengen).
- Daarna de en de knoflook toevoegen.
- en naar smaak toevoegen.
- Goed mengen tot het een grote bal is.
- Even in de koelkast zetten.
- Wanneer het gehakt weer een beetje gekoeld is (dan zijn de gehaktballen beter de draaien) de gehaktballen draaien.
- Niet te groot anders garen ze niet.
- Het beste om te doen is een handje gehakt te nemen en rond draaiende beweging maken tot de bal rond is, tot het gehakt op is.
- Eerst de gehaktballen bakken in de koekenpan.
- Daarna een jus maken, (ikzelf maak meestal jus van een zakje van knorr) en daar de gehaktballen verder in laten garen, kan eventueel ook in de oven, ongeveer 20 minuten.
Ook lekker om te maken
Variaties op Echte gehaktballen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Echte gehaktballen/of snacks balletjes | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 38 kcal | 1% | 152 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |