Was de chili, snijd hem doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de chili heel fijn.
en knoflook schillen, 's wassen en drogen.
Uien(750 gram) fijnsnijden en de paprika(2 theelepels)(1 stuk)'s in blokjes.
Het spek ook in blokjes snijden.
Vlees in dobbelsteentjes snijden en droogdeppen met wat keukenpapier.
Olie in grote pan verhitten.
Het vlees in gedeeltes bruin bakken in het vet.
Met zout(1 stuk) en peper(1 stuk) op smaak brengen en uit de pan halen.
In het achtergebleken braadvet de uien(750 gram), knoflook, paprika(2 theelepels)(1 stuk), chili en spek aanbraden.
Tomatenpuree(1 blikje) en meel toevoegen, kort meebakken en het vlees weer toevoegen.
Met de paprikapoeder, tijm(2 theelepels), majoraan(1 theelepel) en kummel(1 theelepel) kruiden en de tomaten(4 blokjes) toevoegen. 1,5 liter water en de rode wijn(0.25 liter) toevoegen.
Het geheel aan de kook brengen en 1,5 uur zachtjes laten sudderen.
Het laatste half uur de stukjes aardappel toevoegen en in de gulash gaar laten worden.
Lekker pittige maaltijd, extra lekker met wat zure room geserveerd.
Een echte gulash is lekker pittig, maar voor mensen die niet van pittig houden kan dit recept eventueel zonder de rode chili gemaakt worden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.