Echte oliebollen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Dit recept is voor 80 stuks.

    Bereiding van potporie 1 dag vóór de bereiding:
    De zuidvruchten nazien op ongerechtigheid.
    Een pan met water op het vuur zetten, met de rozijnenen krenten er in.
    Deze langzaam aan de kook brengen en daarna van het vuur nemen.
    Als het afgekoeld is, op een zeef of vergiet uitstorten.

    Bereiding van potporie op de dag van gebruik:
    Abrikozen in kleine blokjes van 0,5 cm snijden.
    Citroen raspen en later uitpersen, pitten verwijderen.
    De appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden van 3/4 cm grootte.
    Dit alles met de rozijnen door elkaar mengen.

    Bereiding van deeg op de dag van gebruik:
    1/4 deel water in een pan op het vuur zetten de margarine en de suiker toevoegen.
    Als de suiker is opgelost (niet koken) de pan van het vuur nemen en de rest van het water toevoegen.
    Voelen met de hand ofhet water handwarm is, of iets koeler.
    Dan pas het gist toevoegen en dit even goed omroeren totdat het gist is opgelost.
    De bloem en het zout in een emmer doen en even mengen.
    Het vocht in één maal toevoegen aan de mengbak.
    Dit mengen tot het een glad deeg is, daarna de potporie toevoegen.
    Na mengen een doek over de emmer leggen en op een warme plaats zetten of in de zon.
    Laten rijzen onder de doek (ongeveer 2 maal zo hoog).
    Het gas onder de pan met olie nu aansteken en op 175 o C laten komen.
    De olie is heet genoeg als je er iets water in spet en het direct gaat sissen.
    De beide lepels even in de hete olie houden.
    Met een lepel het beslag op de lepel scheppen en met de andere de draden er op leggen en direct van de lepel drukken boven de hete olie.
    Na ± 3 minuten de oliebollen keren, als dit niet uit zichzelf reeds is gebeurd.
    Nog ruim 2 minuten op de niet gebakken zijde goudbruin bakken en uit de olie halen.
    Laten uitlekken op keuken papier.
    Controleer, het liefst af en toe, of de bollen gaar zijn van binnen.
    Als ze niet gaar zijn, kan dit komen doordat de olie te heet is of de bollen te groot zijn.
    De oliebollen serveren met (poedersuiker met kaneel gemengd).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
8597 kcal
429%8597 kcal
Vetten
96 g.
137%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1275 g.
490%1275 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
80 g.
88%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Echte oliebollen