Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons(1 bakje) vooral niet verloren gaat.
Dit geeft een extra lekkere smaak!
Dit op half vuur laten pruttelen zodat de champignons(1 bakje) lekker zacht zijn.
Dan de wodka(1 scheut) erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan). Tomatenpuree(1 blikje), bouillonblokje, knoflook(1 stuk) en alle verdere kruiden naar smaak toevoegen.
Als laatste zoveel slagroom(1 stuk) toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt.
Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Echte stroganoffsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Het recept is niet geweldig. Ten eerste wordt de saus als je een bouillonblokje toevoegt veel te zout, ten tweede moet de wodka na toevoeging worden aangestoken en afgeblust met room waaraan een scheu... Lees reactie
Karin 23 februari 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.