Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.

    Smelt de boter in een koekenpannetje en doe daarna de bloem erbij.
  2. Roer een paar minuten goed door op "laag vuur", tot het mengsel gaar is.
  3. Voeg de bouillon toe (in 4 porties) en blijf roeren, totdat een gladde roux zonder klontjes is ontstaan.
  4. Haal de pan van de warmtebron en roer de overige ingredienten er doorheen.
  5. Je kunt de saus verrijken door er nog een gebakken sjalotje met paddestoelen (champignons of cantharellen) aan toe te voegen.
  6. Als de saus te dik wordt, doe er dan nog een beetje water bij.

    Maak een gevarieerd groentenmengsel van:
  7. paprika, aardappel, broccoli, ijsbergsla, prei, komkommer, kool, wortel, zoete ui, courgette, aubergine etc.
  8. Het maakt eigenlijk niet uit wat je gebruikt, neem datgene wat je lekker vindt.
  9. Reken ca. 150 gram mengsel per persoon.
  10. Stoom of wok de groenten tot bijna gaar.
  11. Een paar abrikozen en/of pruimedanten er doorheen maakt het extra lekker.

    Vet een vuurvaste schaal in met olijfolie of boter.
  12. Doe de groenten in de schaal en giet de deksaus erover.
  13. Snijd de worstjes in plakjes en verdeel ze over de schotel.
  14. Strooi er nog wat oude belegen geraspte kaas over en zet de schaal in het midden van de oven.
  15. Verwarm de schotel ca.
  16. een kwartier.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon en sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentenbouillon en sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • groentenbouillon en kruidenroomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
84 kcal
4%336 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Een vegetarische ovenschotel