Eend -Vindaloo

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Meng in een klein kommetje de met de gemalen , het , de gemalen , de en de garam masla en zet apart.
  2. Verhit op middelhoog vuur de in een grote braadpan (wok) en leg daarin zoveel mogelijk stukken eend naast elkaar met het vel naar onderen.
  3. Bak de stukken eend in circa 3-4 minuten bruin en doe ze in een kom.
  4. Bak op deze manier alle stukken eend.
  5. Doe het mosterd- en fenegriekzaad in de hete en doe er wanneer het springt (binnen enkele seconden ) de kerrieblaadjes en ui bij.
  6. Bak alles al roerend tot de ui bruin begint te kleuren.
  7. Doe de gember en knoflook erbij en bak alles al roerend 1 minuut.
  8. Meng de gemengde specerijen uit het kommetje erdoor en doe er de bij.
  9. Verwarm alles al roerend tot de zacht zijn (2-3 minuten).
  10. Roer het aanbaksel van de bodem van de pan.
  11. Schep er nu de aangebakken stukken eend door met de azijn, het , de en 475 milliliter water.
  12. Leg het deksel op de pan, temper het vuur en laat alles onder af en toe roeren 45 minuten zachtjes doorkoken.
  13. Zet het vuur middelhoog, leg het deksel schuin op de pan en verwarm het gerecht onder regelmatig roeren nog 30 minuten of tot de eend gaar is en de saus enigszins is ingedikt.
  14. Schep voor het opdienen zoveel mogelijk vet van het gerecht.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterdzaad is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
134 kcal
6%536 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eend -Vindaloo