Eendenborst met bramen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. op kamertemperatuur laten komen.
  2. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
  3. aan velkant met mesje insnijden en bestrooien met en .
  4. In koekenpan met velkant in pan leggen en ca. 4 minuten bakken.
  5. Keren en andere kant ca. 3 minuten bakken.
  6. in lage ovenschaal leggen en in oven nog ca. 8 minuten van binnen rosé laten worden.
  7. Intussen pellen en snipperen.
  8. afgieten en vocht opvangen.
  9. Van bakvet 5 eetlepels achterhouden, rest weggooien.
  10. In pan bakvet opnieuw verhitten en ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  11. , , , helft van en 2 eetlepels bramenvocht toevoegen en op matig hoog vuur tot saus laten inkoken.
  12. Twee borden voorverwarmen.
  13. Saus boven steelpan door zeef wrijven en opnieuw zachtjes verwarmen.
  14. Rest van boter in klontjes snijden en één voor één door saus kloppen.
  15. Op smaak brengen met en .
  16. schuin in dunne plakjes snijden en in waaier op warme borden leggen.
  17. Saus erover schenken.
  18. Garneren met rest van .
  19. Serveren met röstikoekjes en spruitjes.
25
25
25

Variaties op Eendenborst met bramen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Eendenborst met bramen
VariatieAantalGang
Eendenborst met bramensaus1Gevogelte
Eendenborst met bramen1Hoofdgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
82 kcal
4%164 kcal
Vetten
7 g.
10%14 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
22%8 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
16%2 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%6 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eendenborst met bramen