Eendenborst met earl grey thee en sinaasappel
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van duiveltje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- De verhitten in een kookpot met zware bodem.
- De laten fruiten tot ze doorzichtig van kleur zijn.
- De , , de zakjes earl grey, , de en de sinaasappeljam toevoegen.
- Aan de kook brengen.
- Als het kookpunt bereikt is, de temperatuur halveren.
- De saus voor de helft laten inkoken gedurende ± 12 minuten.
- In tussentijd de eendenborst beginnen pakken.
- Met behulp van een mes inkepingen in de vorm van een kruis in het vlees maken.
- De resterende verhitten in een braadpan met een zware bodem.
- De eendeborsten toevoegen met het vlees naar onder.
- Gedurende ± 4 minuten verder laten braden tot het vlees bruin wordt.
- Draaien en 4 minuten verder laten bakken zodat het vlees nog bloedend is.
- De pan van het vuur nemen.
- De saus door een puntzeef gieten.
- De blokjes al kloppend toevoegen.
- Kruiden met peper en zout.
- De eendenborst in fijne sneetjes snijden.
- Kruiden met peper en zout.
- Schikken op individuele borden.
- Overgieten met de theesaus.
- Garneren met de sneetjes .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 27 kcal | 1% | 108 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |