Eendenborst met een saus van kersenbier
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
- Bereiden
- Kookboek van dirtyharry
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Laat de eendeborst op kamer temperatuur komen.
- Snijd het vel langs de randen iets bij.
- Houd dit apart.
- Snijd het vel kruisellings in.
- Laat een koekenpan goed heet worden.
- Bestrooi de velkant met , en en doe de eendenborst met de velkant naar beneden in de pan (begin ondertussen aan de saus).
- Temper na 2 minuten de hittebron en laat nog 3 minuten doorbakken.
- Bestrooi de eendenborst met de kruiden, keer om en laat 3 minuten doorbakken.
- Haal de eendenborst uit de pan en laat een paar minuten rusten in alluminiumfolie.
- Saus:
- Fruit op een laag vuur de sjalot en knoflook.
- Voeg een half flesje bier toe, draai het vur hoger en laat tot meer dan de helft inkoken.
- Voeg de jam toe en en naar smaak.
- Verder monteren met een paar skukjes boter.
- Presentatie:
- Maak op een bord een paar rechte strepen van de saus.
- Snijd de eendenborst schuin door in circa 5 stukken en leg op de strepen saus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Eendenborst met saus42u
-
Recept
Eendenborst met fivespice en groente41u
-
Recept
Tournedos van eendenborsten met eendenlever430m
-
Recept
Kipfilets met een krokant korstje van chocolade en filodeeg415m
-
Recept
Filet van fazantborst in bacon met aardappel en linzen445m
-
Recept
Saus met kip, prei en champignons425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 121 kcal | 6% | 484 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |