Eendenborst met fivespice en groente

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Laat de eventueel ontdooien en de uitlekken.
  2. Spoel de judasoren af en laat ze ca. 30 minuten weken in warm water.
  3. Maak de groente schoon en schil de en de maiskolfjes in de lengte doormidden.
  4. Snijd de in reepjes.
  5. Maak de taugé schoon en laat hem uitlekken.
  6. Bestrooi het vlees met en .
  7. Bak het vlees in een droge ovenvaste pan eerst aan de huidzijde ca. 5 minuten aan, keer het om en bak het ca. 5 minuten verder.
  8. Roer 1 eetlepel door de en bestrijk de ermee.
  9. Bak het vlees 12-15 minuten in een voorverwarmde oven (electrisch: 200 graden C., hetelucht: 175 gradenC. , gas:
  10. stand 3).
  11. Snijd ondertussen de aan de rugzijde open en verwijder de donkere darm.
  12. Maak de schoon en dep ze droog.
  13. Verhit 2 eetlepels in een wok of grote pan.
  14. Bak de onder voortdurend roeren ca. 2 minuten aan.
  15. Voeg de mais, de , de en de toe.
  16. Bak al roerende 5 minuten.
  17. Laat de judasoren uitlekken en snijd ze wat kleiner.
  18. Bak de judasoren, de tauge en de ca. 2 minuten mee.
  19. Giet 6 eetlepels en 125 milliliter water bij de groente.
  20. Breng aan de kook en laat het geheel 2-3 minuten inkoken.
  21. Breng op smaak met het bouillonblokje en het fivespicepoeder.
  22. Snijd de eendenborst in schijven.
  23. Bedruppel het geheel met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
235 kcal
11%940 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eendenborst met fivespice en groente