Eendenborst met hete Sinaasappelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de hete sinaasappelsaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet de eendenborst een half uur gewoon in de keuken om tot kamertemperatuur te komen.
    Met een scherp mes het vel kruislings inkerven, maar zorgen dat je net niet in het vlees snijdt.
    Zet een pan op het vuur en kwast de bodem in met rijstolie.
    Leg de eendenborsten in de pan wanneer de pan gloeiend heet is (tegen het walmen aan).
    Bak nu de eendenborsten 5 minuten op het vel op hoog vuur, zodat er een krokant korstje ontstaat en het eendenvet uit de bout loopt.
    Zet het vuur nu lager en keer de eendenborst om en bak 4 minuten op de andere kant en haal dan van het vuur af en laat afkoelen (en zet 15 minuten te rusten onder een velletje aluminiumfolie).
    Snijd de eendenborst in dunne plakken als het vlees is afgekoeld (in ieder geval minstens 15 minuten wachten).

    Sinaasappelsaus:
    Doe alle ingredienten in een pan en breng aan de kook.
    Laat nu de saus inkoken tot een stroperig geheel van niet meer dan ± 200 mililiter saus.
    Drapeer de plakjes eend op een bordje en druppel hierop wat sinaasappelsaus.
    Geef hierbij een gemengde groene sla met gehakte noten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
18 kcal
0%72 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eendenborst met hete Sinaasappelsaus