Eendenborst met paddenstoelensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
- Pan
- Zeef
- Plank
Bereidingswijze
- Verhit 30 gram boter in een grote koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur onder af en toe omscheppen in 3-4 minuten lichtbruin tot ze vocht beginnen los te laten.
Neem de paddenstoelen uit de pan, voeg 10 gram boter toe en bak de en de knoflook in 4-5 minuten lichtbruin.
Voeg de en fond toe.
Kook het vocht op hoog vuur tot de helft in.
Zeef de saus, breng deze op smaak met en en roer de paddenstoelen erdoor.
Bewaar de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd het vel van de borststukken met een scherp mes kruislings in.
Roer , en door elkaar, bestrijk de eendenborst ermee en laat 15-20 minuten intrekken.
Verwarm de paddenstoelensaus op laag vuur.
Verhit een grote pan en leg de met de velkant naar beneden in de pan (het vet smelt zo tijdens het bakken uit).
Bak ze op deze kan 7-8 minuten, keer ze en bak ze nog eens 5 minuten.
Neem de stukken uit de pan, leg ze op een plank en laat ze onder aluminiumfolie ongeveer 5 minuten rusten.
Snijd de stukken eend in plakken en verdeel ze over 4 borden.
Serveer de paddenstoelensaus erbij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 62 kcal | 3% | 248 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |