Eendenborst met venkel-sinaasappelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Eendenborsten aan de huidkant kruislings insnijden grondig met heet water afwassen en met een zesteur of rasp wat sinaasappelschil afraspen.
  2. en apart uitpersen.
  3. wassen, droogdeppen en de blaadjes afrissen.
  4. en knoflook pellen, de fijn snijden en de plat drukken.
  5. De schoonwassen en in vieren delen, de harde stronk eruit snijden en de rest in grove julienne snijden.
  6. Het groen van de venkel fijn hakken.
  7. Het kneuzen.
  8. De helft van het sinaasappelsap met 2 eetlepels en 2 eetlepels thijmblaadjes tot een kruidenpasta roeren.
  9. De op de huidkant in een droge pan 8 minuten aanbraden, en toevoegen en met de kruidenpasta insmeren en keren.
  10. De andere kant met de kruidenpasta insmeren en verder braden.
  11. uit de pan nemen, in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten.
  12. In dezelfde pan de verhitten en de , gekneusde , venkel, , rest van de en sinaasappelrasp toevoegen.
  13. Dat alles met de aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken.
  14. De rest van de sinaasappelsap en toevoegen en met citroensap, , en op smaak brengen.
  15. De uit de folie halen en het braadvocht uit de folie in de pan gieten.
  16. De in plakken snijden en samen met de venkel/sinaasappelsaus over twee borden verdelen.
  17. Garneer met het fijngehakte venkelgroen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Eendenborst met venkel-sinaasappelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Vaag en onduidelijk recept. De kruidenpasta is geen pasta als je een grote sinaasappel gebruikt. Het insmeren met pasta is onduidelijk: eerst insmeren en dan aanbraden of andersom? Moet de saus gezeef... Lees reactie
Rob 10 augustus 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
279 kcal
13%558 kcal
Vetten
12 g.
17%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eendenborst met venkel-sinaasappelsaus