Eendenborst met wintergarnituur
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Roeland
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood weken in lauw water gedurende 1 uur. - Spoel af en knijp het vocht eruit.
Kies 4 bladeren uit het hart van de groene . - Verwijder de dikke nerven en snijd in reepjes van 0,5 cm breed.
- Kook gaar in lichtgezouten water gedurende 5 minuten.
- Giet af.
Plet de walnootpitten (doe ze in een plastic zak en plet met een deegrol).
Hak de peterselie.
Breng de en de aan de kook in een kookpot. - Neem van het vuur en voeg de toe.
- Dek af en laat trekken gedurende 0,5 uur.
- Giet deze infusie door een fijne zeef en zet opzij.
Bereiding (25 minuten):
Maak het wintergarnituur: - verhit de in een braadpan en bak het eekhoorntjesbrood.
- Voeg de fijngehakte peterselie toe en kruid met en .
- Laat 5 minuten stoven en roer regelmatig.
Doe er de koolreepjes bij en laat enkele minuten verder stoven. - Breng op smaak met en .
Laat een pan met antiaanbaklaag goed heet worden (zonder vetstof) en leg er de eendenborst in, met het vel naar beneden. - Laat op een matig vuur gedurende 10 à 12 minuten bakken.
- Giet het vrijgekomen vet weg.
Draai het vlees en laat nog ± 6 minuten bakken, zodat het nog rozig is. - Verwijder het overtollige vet.
Bak de geplette walnootpitten in de pan met het vlees. - Overgiet met de en flambeer (weg van de dampkap).
Voeg de rozemarijninfusie toe en laat inkoken. - Bind met instantsausbinder tot een goed gebonden saus.
Afwerking:
Leg het vlees met de velkant naar onder op een snijplank en snijd in schuine sneetjes. - Schik de sneetjes op de borden, samen met het wintergarnituur.
- Lepel er de saus naast en geef er de rest van de saus apart bij.
- Dien op met aardappelgratin.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 19 kcal | 0% | 76 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |