Eendenborst met witlof en sinaasappelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kneed met de hand een deeg van de , , , , en en laat het in plastic folie circa 30 minuten rusten.
    Verwarm de oven voor op 180 ºC.
    Breng een scheut in een pan aan de kook, voeg de toe en laat in circa 3 minuten karamelliseren.
    Giet een dun laagje karamel in de muffinvormen.
    Snijd de onderkant en het puntje van de en leg de in de karamel.
    Rol het deeg uit en steek hier rondjes uit die precies over de passen.
    Bak het geheel circa 20 minuten in de oven op 180 ºC.
    Snijd het vel van de eendenborsten kruislings in tot bijna op het vlees.
    Verwarm een koekenpan en bak de filets op de velkant circa 5 minuten op matig vuur.
    Bestrooi de filets met en .
    Keer de filets en bak ze nog circa 4 minuten.
    Neem de filets uit de pan, leg ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    Schenk het bakvet uit de pan, op twee eetlepels na.
    Snij de door de helft en pers ze uit boven de pan.
    Voeg de likeur, en toe.
    Breng al roerend aan de kook.
    Op hoog vuur inkoken tot een stroperige jus en verwijder de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
380 kcal
19%1520 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eendenborst met witlof en sinaasappelsaus