Eendenborst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snij het vet van de eendenborst in met een puntig mes.
    Kruid de vleeskant met en .
    Verhit een koekenpan en leg dan de eend met de vet kant in de pan.
    Laat enkele minuten bakken zodat het vel bruin wordt en het vet weg loopt.
    Keer de eendenborst pas l er voldoende vet is weg gelopen en de vet kant mooi bruin is geworden.
    keer de eendenborst en bak de andere nog circa 3 minuten.
    Neem de eendenborst uit de pan en laat even rusten onder een vel aluminiumfolie.
    Schenk al het vet uit de pan en blus de bodem met een scheut water.
  2. Los hierin de bessengelei en de op.
    Los hier het in op en laat het even inkoken.
    Breng het op smaak met en .
    Snij de eendenborst in plakken en geef er de saus bij.
    Garneer met de granaatappelpitten.

    De eendenborst bakt mooier wanneer het vetlaagje schuin wordt in gesneden.
    Het vet dan dan eenvoudiger weglopen.
    Bak altijd in een voorverwarmde pan met een anti-aanbaklaag zonder toevoeging van vet of olie schenk al het uitgelopen vet uit de pan voor de saus wordt gemaakt.
  3. Het dient om de saus wat meer kracht te geven.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Eendenborst

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Eendenborst
VariatieAantalGang
Tournedos van eendenborsten met eendenlever2Gevogelte
Eendenborstfilet2Gevogelte
Eendenborst met bramen2Wild

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillonpoeder
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3 kcal
0%12 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eendenborst