Eendenborsten in sinaasappelsaus
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van antonfrankrijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Zorg voor mooie borsten met het vel er kompleet aan.
- Droog je borsten goed en snijd ze aan de velkant ondiep kruislings in op ongeveer anderhalve centimeter afstand van elkaar.
- Wrijf de borsten (ook goed in de insneden) in met versgemalen en een klein beetje zout.
- Bak ze in een droge pan op een matig hoog vuur bruin aan de velkant.
- Draai de borsten om en bak de andere zijde op een matig vuur bruin in het dan gesmolten eendevet.
- Haal ze, als ze een mooie kleur hebben, uit de pan, pak ze in folie en zet ze voor tien minuten rustig weg.
- Bak niet te lang door, omdat het mooie borstvlees anders te hard wordt.
- mogen op het bord mooi roze zijn van binnen om mals en sappig te kunnen eten.
- Giet het braadvet af.
- Maak de pan niet schoon, maar doe er een klontje boter in voor het maken van de saus.
- Laat dit licht bruin worden en blus het dan af met wat .
- Voeg sinaasappelmarmelade toe, versgemalen en wat zout (behalve natuurlijk als je gezouten boter hebt gebruikt.
- De Normandische variant daarvan is wel lekker om te gebruiken.).
- Laat het geheel even indampen.
- Proef en voeg als de saus wat te zoet mocht zijn een druppeltje citroen toe.
- Een glaasje sinaasappellikeur op het einde geeft net de juiste geraffineerde smaak.
- Neem de borsten en snijd daar enigszins schuinweg vingerdikke plakken van.
- Giet het vrijgekomen vocht bij de saus, maar zorg dat die niet weer te dun van smaak wordt.
- Je kunt nu aan het gesneden vlees zien hoe gaar het is en daarop kun je de warmtijd in de saus dus aanpassen.
- Let op:
- in dit stadium kun je met gaar worden makkelijk doorschieten.
- Zijn de plakken van deze dikte nog rood van binnen, dan volstaat drie à vier minuten doorwarmen in de hete saus om ze juist goed te krijgen.
- Als je het opwarmen in een schaal doet, zorg dan dat schaal en saus heet zijn.
- Leg de gesneden borsten hier mooi dakpansgewijs in, dan kun je zo opdienen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 90 kcal | 4% | 360 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |