Eendenborstfilet gevuld met kerrierijst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de lente uitjes schoon en snipper deze fijn.
    Schil de en snijd deze in blokjes.
    Maak de schoon en hak deze in stukjes.
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    De oven voorverwarmen op 200°C
    Spoel de eend onder koud water af van binnen en buiten en droog met keukenpapier.
    Wrijf van binnen en buiten in met en .
    Verhit de in een koekenpan en bak de uien tot ze zacht en doorschijnend zijn.
    Voeg de mangochutney, kokosnoot, kerrie, en toe.
  2. Bak een extra 1-2 minuten.
  3. Voeg de gekookte rijst toe.
    Schep het geheel goed door.
    Vul de eend losjes met de vulling en naai de opening dicht met touw.
    Bind de pootjes en vleugels vast aan het lijf.
    Leg met de borstzijde naar boven in een braadslede en braad op het laagste oven rek gedurende 1 uur en 45 minuten.
    Prik van tijd tot tijd op verschillende plaatsen in de eend om het vet eruit te laten lopen.
    Blus de bruine stukjes regelmatig met .
    Wanneer de eend gaar is en de huid krokant is, leg je hem op een serveerschaal, dek je hem af met folie en laat je hem rusten.
    Maak het vet los met water en giet door een zeef.
    Schep het vet eraf.
  4. Als de saus te vloeibaar is, meng je een beetje maïzena met koud water tot het glad is en voeg je dit toe aan de saus.
    Breng aan de kook terwijl je voortdurend roert tot de saus dikker wordt.
  5. Breng op smaak met en .
    Haal het touw uit de eend en snijd de eend in het midden door om de vulling te verwijderen.
    Snijd de eend en serveer met de saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mango chutney
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
384 kcal
19%1536 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eendenborstfilet gevuld met kerrierijst