Eendenborstfilet met appel en sinaasappel-honingsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Vel en vet van snijden.
  2. Citroen persen.
  3. schillen, in vieren snijden, het klokhuis er uit snijden en de kwarten in plakjes snijden.
  4. Appelplakjes besprenkelen met .
  5. persen.
  6. licht met zout en peper bestrooien.
  7. In grote koekenpan helft van boter verhitten.
  8. als biefstuk om en om bakken, ze moeten rose zijn van binnen.
  9. In kleine koekenpan ook wat boter verhitten, niet heel heet laten worden.
  10. Hierin de plakken warm laten worden, het vuur laag laten staan.
  11. De eendenborstjes in aluminiumfolie warm houden.
  12. Bakvet uit de pan gieten en pan terug op het vuur zetten.
  13. Sinaasappelsap toevoegen, vuur hoog zetten en alle aanbaksels goed losroeren.
  14. en toevoegen en met peper en zout op smaak brengen.
  15. Pan van het vuur nemen en de koude boter er in blokjes doorroeren tot een mooie,licht gebonden saus.
  16. De eendenborstjes schuin in dunne plakken snijden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter in blokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter in blokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter in blokjes is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Eendenborstfilet met appel en sinaasappel-honingsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Saus is uitstekend. Gaat vandaag weer in de pan. Bedankt voor de suggestie.
Rolie 14 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
59 kcal
2%236 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eendenborstfilet met appel en sinaasappel-honingsaus