Eendenborstfilet met een saus van honing en balsamico-azijn
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiden van de filets:
- Haal het meeste vet weg van de kanten, maar laat het vet van boven zitten.
- Maak met een scherp mes inkepingen in de vorm van een kruis.
- en toevoegen.
- Doe de filets in een anti-aanbakpan met het vel naar onderen en braad ze 10 minuten.
- Haal de filets van het vuur, giet het vet af en braad de filets dit maal 5 minuten op de vleeszijde.
- Bewaar ze warm.
- Pan niet leeggooien.
- Fruit de in dezelfde pan gedurende 5 minuten.
- Doe de azijn erbij.
- Maak met behulp van een houten spatel de aangebakken delen goed los, voeg de toe en breng deze in ongeveer 1 minuut aan de kook.
- Snijd de filets in reepjes en giet de saus erover.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Eendenborstfilet met een saus van kersenlikeur en honing420m
-
Recept
Eendenborstfilet met appel en sinaasappel-honingsaus430m
-
Recept
Eendenborstfilet met marmelade430m
-
Recept
Kipfilets met een krokant korstje van chocolade en filodeeg415m
-
Recept
Bebek direbus dalam pedas (gestoofde eend in een pittige saus)42u
-
Recept
Kip met bacon met een honing-citroendressing430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico-azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 43 kcal | 2% | 172 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |