Maar toch omdat sommige mensen er niet van houden:
snij het vel van de eenden borst.
Snij het vervolgens in smalle stroken en leg het in een koekenpan en zet op een laag vuur zodat het vet gaat smelten.
en intussen de filet.
Zet het vuur hoog en bak de filet samen met het vel voor 3 minuten aan beide kanten in het gesmolten eenden vet en vel.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
Als de filet goed is leg het met een tang samen met de vellen in een ovenschaal voor nog 10 minuten nagaren en rusten.
Maak intussen de saus van de twee eetlepels marmelade en maak dit aan met iets van het overgebleven eendenvet.
Snij de filet in schijven van circa een centimeter en verdeel dit over de borden.
Bestrooi het met vers gemalen peper(1 stuk)(1 stuk), leg wat stukjes van het vel, wat inmiddels lekker krokant is geworden, naar wens op de filet, en schep er marmelade saus bij.
Serveer de eend met aardappelpuree en een aangemaakte gemengde salade.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.