Eenpans kruidige groente-aardappelcurry

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Schil de , zoete aardappel en koolraap en snij ze in blokjes.
  2. Snij de doormidden, verwijder de pitten en vezels en snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Snij de wortels in plakjes (als je winterpeen gebruikt:
  4. maak er dunne, kleine plakjes van).
    Pel en snipper de knoflook.
    Verhit de boter in een flinke wok of braadpan en voeg de geelwortel, knoflook, kerrie, peper, kruidnagel, komijn, nootmuskaat, kaneel, gembersnippers en chilipoeder (let op:
  5. pittig!)toe.
  6. Bak even aan.
    Voeg vervolgens de aardappel, zoete aardappel, koolraap en toe, roer goed door de kruiden.
  7. Voeg de toe (begin met 400 ml, voeg evt.
  8. extra toe, als de groenten dreigen droog te koken).
  9. Laat dit een tijd sudderen, totdat ze bijna gaar zijn (het is niet erg als de uit elkaar vallen, dat bindt de saus een beetje).
    Snij de courgette in kleine plakjes (plakken in vieren).
  10. Voeg de en de toe.
  11. Voeg op het laatst de toe (tenzij je verse gebruikt, voeg ze dan eerder toe).
  12. Als de saus te dun is, bind deze dan met Allesbinder / maizena / bloem.
    Breng het geheel op smaak met en zout.
  13. Serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vloeibare boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in vloeibare boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vloeibare boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
223 kcal
11%892 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eenpans kruidige groente-aardappelcurry