Eenvoudige aardappelsalade
- Herkomst Duitsland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Marieke85
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Schil de en kook deze gaar.
- Laat ze vervolgens afkoelen.
- Snijd de , zodra deze zijn afgekoeld, in schijfjes.
- Snijd de in stukjes en mix deze met de aardappelschijfjes.
- Breng het geheel op smaak met azijn, suiker en zout.
Maak vervolgens een mayonaise:
scheid het eiwit van het eigeel. - Klop het eigeel op, terwijl je steeds in scheutjes toevoegd, en klop zo lang door tot er een cremige massa ontstaat.
- Giet de zelfgemaakte mayonaise over de en laat de aardappelsalade een tijdje doortrekken voor een nog betere smaak.
- Roer de salade af en toe goed door.
Suggesties:
Lekker met wat stukjes augurk en wat stukjes appel erdoor.
In plaats van peper en zout kun je het geheel ook kruiden met een verbrokkelt bouillonblokje!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardappelsalade met prei440m
-
Recept
Aardappelsalade410m
-
Recept
Aardappelsalade425m
-
Recept
Pinda-aardappelsalade41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1175 kcal | 58% | 4700 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |