Eieren met spinazie uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de toe en bak ze 4-5 minuten, tot ze zacht zijn, roer regelmatig.
- Voeg de toe, leg het deksel op de pan en bak de 2-3 minuten, tot hij geslonken is.
- Neem het deksel van de pan en bak de 2-3 minuten, tot hij geslonken is.
- Neem het deksel van de pan en verwarm het geheel tot het vocht verdampt is.
Schenk de room erbij en voeg de en naar smaak toe. - Verdeel de over 4 lage ovenschaaltjes en maak een kuiltje in het midden met de bolle kant van de lepel.
Breek een ei boven elk kuiltje en strooi de kaas over het gerecht.
Bak 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, tot de gestold zijn. - Serveer meteen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Omelet met spinazie415m
-
Recept
Gevulde eieren met avocado, paprika en Parmezaanse kaas430m
-
Recept
Foe Yong Hai Bayam (gefrituurde gehaktkoekjes met spinazie en saus)450m
-
Recept
Telor masak Bali (scherp gekruide eieren)430m
-
Recept
Amé Komoeté (eieren in kokossaus)430m
-
Recept
Telor mengisi (gevulde eieren met gekruid gehakt)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 567 kcal | 28% | 2268 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |