Eieren met zelfgemaakte mayonaise
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van ellaarps
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Maak eerst de mayonaise.
Zet een kommetje op een theedoek. - Doe de in een kommetje en roer los met een houten lepel.
- Dan eerst druppelsgewijs de olie erbij – in het begin echt rustig druppelen.
- Het is een kwestie van geduld, blijven druppelen en blijven roeren, net zo lang tot het geheel pakt en dikker wordt.
- Dan kan de olie er in een heel dun straaltje bij gegoten worden.
- Natuurlijk onder voortdurend roeren.
- Ga door tot je een mooie dikke mayonaise hebt.
- Mocht de saus toch schiften dan kun je hem soms redden door er razendsnel enkele druppels koud water door te roeren.
- Breng de mayonaise op smaak met de mosterd en wat azijn, peper en .
Bedek een bord met een laagje mayonaise, snijd de hard gekookte doormidden en leg ze met de dooiers naar beneden op het bord. - Schep nog wat mayonaise over de .
Bestrooi eventueel met wat , bieslook of paprikapoeder en serveer met wat verse toast.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- dijon mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in dijon mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 186 kcal | 9% | 744 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |