Eierkoeken
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Eierkoeken recepten
- Bereiden
- Kookboek van peterstam
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°c.
- Splits de eieren en doe de en de dooiers in aparte kommen.
- Klop de stijf met de mixer op de hoogste stand.
- Voeg lepel voor lepel 50 gram suiker toe en blijf mixen tot je de suiker niet meer hoort krassen.
- Klop de rest van de suiker, de dooiers en het tot een schuimig mengsel.
- Zeef de en de .
- Schep de dooiers en het meel voorzichtig door de .
- Niet mixen!
- Leg op een bakplaat een stuk bakpapier en schep er een lepel beslag op met ruimte ertussen.
- Bak de eierkoeken in ± 20 minuten gaar en goudbruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Eierkoeken410m
-
Recept
Eierkoeken430m
Variaties op Eierkoeken
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Eierkoeken | 8 | Koekjes |
De snelste eierkoeken | 1 | Koekjes |
Eierkoeken zinger suiker | 1 | Koekjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwitten en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Eierkoeken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 589 kcal | 29% | 2356 kcal |
Vetten | 32 g. | 46% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 53 g. | 20% | 212 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |