Eierkoeken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°c.
  2. Splits de eieren en doe de en de dooiers in aparte kommen.
  3. Klop de stijf met de mixer op de hoogste stand.
  4. Voeg lepel voor lepel 50 gram suiker toe en blijf mixen tot je de suiker niet meer hoort krassen.
  5. Klop de rest van de suiker, de dooiers en het tot een schuimig mengsel.
  6. Zeef de en de .
  7. Schep de dooiers en het meel voorzichtig door de .
  8. Niet mixen!
  9. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier en schep er een lepel beslag op met ruimte ertussen.
  10. Bak de eierkoeken in ± 20 minuten gaar en goudbruin.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Eierkoeken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Eierkoeken
VariatieAantalGang
Eierkoeken8Koekjes
De snelste eierkoeken1Koekjes
Eierkoeken zinger suiker1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Eierkoeken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Te weinig rijsmiddel want 4 eieren kan dit niet opheffen. Te veel suiker, eiwit moet door eidooiers met bloem gezeefd) geschept worden. Natuurlijk moeten deze ook eerst tot schuimige massa geklopt wor... Lees reactie
Carol 4 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
589 kcal
29%2356 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eierkoeken