Vorm er een bal van, bestuif deze met bloem(2 theelepels)(750 gram) en laat hem rijzen op een tochtvrije plaats.
Ondertussen de uien(2) pellen en snipperen en het spek in blokjes snijden.
Maak voor de vulling een romig mengsel van kwark(100 gram), creme fraiche, bloem(2 theelepels)(750 gram), zout(1 theelepel)(1 eetlepel) en olie(1 eetlepel).
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Rol het deeg(1 stuk) uit tot een dunne lap en bekleed er 2 taartvormen mee.
Schep het kwarkmengsel erop en strijk het glad met een spatel.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
deeg en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Elzasser flammeküeche: spek-uientaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Waarom wordt er zoveel zout gebruikt?
Erna 8 maart 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.