Elzasser Flammkuchen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de in een kom en vorm een kuiltje in het midden.

    Los de op in het lauwe en giet het in het kuiltje, voeg aan de buitenrand van de het van de olie toe.
  2. Meng de met de en maak een glad deeg.
  3. Dek de kom af met een doek en laat 60 minuten rijzen.

    Kneed het deeg op een met bestoven werkblad totdat het niet meer plakt.
  4. Rol dan dun uit op twee ingevette, met bestoven bakplaten.

    Snijd het spek in dunne reepjes en bak krokant in een pan.

    Fruit de fijngesneden in het spekvet.

    Meng eidooier en crème fraîche, roer spek en erdoor, breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de massa gelijkmatig over de bodem en bak in een voorverwarmde oven op 225 ° C en bak ongeveer 20 minuten (als je van krokant houdt, gewoon een paar minuten langer bakken)

    Tip:
  6. Dit basisrecept is berekend voor de grote honger.
  7. Als snacks voor bij de wijn zijn twee bakblikken voldoende voor meer dan 4 personen.
25
25
25

Variaties op Elzasser Flammkuchen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Elzasser Flammkuchen
VariatieAantalGang
Elzasser flammkuchen toast1Voorgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Elzasser Flammkuchen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Lekker eten hoor mam
Willy 14 januari 2015
Gisteren gemaakt en werd hier goed ontvangen. Voor het bakken heb ik mijn Alfredo pizza oven gebruikt.
Sandra van Gennep 28 mei 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
746 kcal
37%2984 kcal
Vetten
33 g.
48%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
77 g.
29%308 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Elzasser Flammkuchen