Empal sapi met kokos
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in stukjes van 6 x 4 x 1 cm en kook ze in ½ liter tot het uitgeschuimd is.
Haal de stukjes vlees uit de pan (de overgebleven bouillon kunt u voor soep gebruiken).
Week, als u droge salamblaadjes gebruikt, deze 15 minuten in heet .
Week de in ½ liter heet , knijp tot de santen eruit komt en laat de in de santen staan.
Voeg het vlees en de kruiden aan de santen en de toe en laat het op klein vuur sudderen tot het vocht helemaal verdampt en het vlees mals is.
Voeg, als het vlees nog taai is, toe en laat het verder koken tot het mals is.
Verhit een liter olie en frituur het vlees en de daarin tot de mooi goudgeel is.
Roer dit vaak om.
Schep het vlees daarna uit de olie en laat het uitlekken op keukenpapier.
Zeef de overgebleven en olie en druk de met een lepel aan om overtollige olie te verwijderen.
Serveer de empal met de erover gestrooid.
Als u er geen gebakken bij wilt hebben, kook dan het vlees slechts in de verkregen santen tot het mals en droog is en frituur het daarna.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Empal Jawa (gemarineerd gebakken vlees)42u45m
-
Recept
Kacang kokos (gebakken pinda’s, kokos en kruiden)430m
-
Recept
Sate sapi dengan mentimun pedas (rundersaté met pittig gekruide komkommersaus)41u
-
Recept
Halus Daging Sapi Yang Dibumbui Brokoli (fijn gekruid vlees met broccoli)42u20m
-
Recept
Sop ekor sapi (ossenstaartsoep)445m
-
Recept
Vruchtensalade met kokos420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 217 kcal | 10% | 868 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |