Engelse zalmboter
- Herkomst Eeg
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Magnetron
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- In pan witte met 100 mililiter water aan de kook brengen.
- Vuur zeer laag draaien en in leggen (eventueel nog wat water toevoegen, vis moet net onderstaan) en in 10 minuten gaar laten worden.
- Zalm met schuimspaan uit pan nemen.
- Donkere stukjes zalm verwijderen, rest met 50 gram boter en 3 eetlepels van kookvocht in keukenmachine of met staafmixer pureren.
- toevoegen en kort meepureren, zodat nog enigszins grove stukjes zalm zichtbaar blijven.
- Helft van erdoor scheppen en mengsel op smaak brengen met zout en peper.
- Zalmmengsel in schaaltje scheppen en bovenkant gladstrijken. (In magnetron) rest van boter smelten.
- Boter in dun laagje op zalmmengsel schenken en (in koelkast of vriezer) laten opstijven.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Schaal zalmboter uit koelkast nemen en garneren met rest van .
- Lekker met geroosterd wit- of bruinbrood.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 257 kcal | 12% | 1028 kcal |
Vetten | 23 g. | 32% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 21% | 16 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 7% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 15% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 12 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |