Entrecôte met ansjovisboter

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 210 graden.
  2. Warm 25 gr olie met de in een braadpan.
  3. Bak op matig hoog vuur hierin de entrecôtes drie minuten aan iedere kant bruin.
  4. Bewaar ze vervolgens in de oven gedurende 15 minuten.
    Deponeer de enkele ogenblikken in kokend water, was ze en snij ze fijn.
  5. Spoel de af onder koud water.
  6. Droog ze en hak ze fijn.
  7. Meng ze met 100 gr zachte , het en de helft van de kruiden en doe hier peper uit de molen bij.
    Haal de entrecôtes uit de oven en bewaar ze even in alufolie.
  8. Leg de entrecôtes op warme borden en maal er peper en overheen.
  9. Bestrooi ze deels met de gehakte en deels met de resterende kruiden.
  10. Geef er de ansjovis/kruidenboter bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Entrecôte met ansjovisboter heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het lijkt me heerlijk, maar ik heb wel een vraag: De entrecotes worden al 5-6 min. gebakken , daarna in de oven die op 210 is voorverwarmd. Is het de bedoeling dat de oven, zodra het vlees erin gaat, ... Lees reactie
24 maart 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
106 kcal
5%424 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Entrecôte met ansjovisboter