Entrecote met ui en peterselie in rode wijnsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Koekenpan
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. In hoge steelpan 1 theelepel boter en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen.
    erbij schenken en door elkaar roeren.
    en fond erbij schenken en op hoog vuur in ca. 20 minuten tot ca. 2 deciliter inkoken.
    Intussen pellen en fijn snipperen.
  2. boven kommetje fijn knippen.
  3. In pan 1 eetlepel boter verhitten en sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
    Van vuur af erdoor roeren.
    Op smaak brengen met en .

    In koekenpan 50 gram boter verhitten.
    Entrecotes bestrooien met en in ca. 5 á 7 minuten rosé bakken, halverwege keren.
    Rest van boter in blokjes snijden.
    Van vuur af boter met staafmixer of garde door saus kloppen.
    Op smaak brengen met en .
    Saus over vier borden verdelen.
  4. Entrecotes in midden leggen en op elke entrecote 1 eetlepel ui-peterseliemengsel scheppen.
    Mengsel met theelepel glad over entrecote strijken.
    Serveren met gegratineerde aardappeltjes en sperzieboontjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
195 kcal
9%780 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Entrecote met ui en peterselie in rode wijnsaus