Erwtencurry
- Herkomst India
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Hapjespan
- Pan
Bereidingswijze
- De kruiden worden in 2 keer toegevoegd, het is handig om ze vast in twee bakjes klaar te zetten.
1: - knoflook, komijnzaad, laurierblaadjes en kaneel.
2: - koriander, en .
Snijd de vleesvervanger in blokjes en bak deze in een pan met een klein beetje heel lichtbruin.
Schep de vleesvervanger op een bord bekleed met keukenrol zodat het overtollige vet opgenomen wordt.
Hak de en grof en snijd ze samen met de en het pepertje in de keukenmachine fijn.
Verhit in een hapjespan twee eetlepels .
Voeg de knoflook, , en toe en roer kort door.
Voeg de , en toe.
Schep het geheel weer goed door.
Voeg nu de koriander, en toe.
Roer door en laat met het deksel op de pan een paar minuutjes pruttelen, zodat het wat inkookt.
Voeg dan de doperwtjes toe en een kwart kop water.
Roer goed door en laat de erwten met de deksel op de pan 3 minuutjes garen.
Voeg de vleesvervanger toe, breng de saus op smaak met een snufje en bind hem met wat pap.
Voeg evt. - wat extra heet water toe als je wat meer saus wilt.
Laat de saus weer even aan de kook komen zodat hij goed bindt.
Variaties op Erwtencurry
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kikkererwtencurry met kip | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1138 kcal | 56% | 4552 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |