Erwtensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Erwtensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- 1 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Magnetron
Bereidingswijze
- Doe de schouderkarbonades of de hamschijf en het stuk spek met zwoerd in een grote soepketel met 1 liter .
- Breng aan de kook en schuim af.
- Spoel de af onder stromend in het vergiet.
- Doe ze bij de bouillon.
- Ze hoeven niet eerst te weken.
- Voeg nog 1 liter toe en breng opnieuw aan de kook.
- Maak ondertussen de groenten schoon.
- Snijd alles in kleine stukjes en voeg toe aan de soep.
- Voeg de en de toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de ketel gedurende 2 uur sudderen totdat de erwten gaar zijn.
- Af en toe doorroeren met een houten spatel om aanbakken te voorkomen.
- Doe het vuur uit en laat even afkoelen.
- Verwijder de .
- Neem de karbonades of hamschijf en het spek uit de soep, verwijder de botjes en zwoerd, snijd het vlees klein en doe het weer in de soep.
- Breng op smaak met en .
- Zet de soep een nacht in de ijskast.
- Erwtensoep smaakt de dag erna nog beter!
- Verwarm de soep op een laag vuurtje onder voortdurend roeren of schep de koude soep in kommen en verwarm ze in de magnetron.
- Snijd de in stukjes, voeg ze toe en laat ze even mee op temperatuur komen.
- Serveer in diepe borden of grote soepkommen.
- Geef er sneetjes bij, belegd met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Erwtensoep van Oma430m
-
Recept
Erwtensoep412u
-
Recept
Erwtensoep42u30m
-
Recept
Snelkookpan erwtensoep42u
-
Recept
Indiase Erwtensoep41u45m
-
Recept
Erwtensoep43u
Variaties op Erwtensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Erwtensoep | 28 | Soepen |
Oud hollandse erwtensoep | 2 | Soepen |
Vegetarische erwtensoep | 2 | Vegetarisch |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes en roggebrood
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij en selderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ontbijtspek, zout, rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Erwtensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 190 kcal | 9% | 1140 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |