Erwtensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. breng het met het vlees aan de kook, afschuimen en dan op een laag vuurtje laten trekken +/-/ 2 uurtjes.
    de wortel, de schoonmaken en in kleine dobbelsteentjes snijden.
    de in ringen snijden en goed afspoelen.
    hiel en platte rib eruit halen en ontdoen van been en het vlees terug in de bouillon doen en de 2 pakken erbij doen met de groenten.
    het erbij doen voor de smaak.
    dit alles op laag vuur laten trekken met regelmatig goed doorroeren anders branden de erwten aan de bodem vast(+/- 3 uur)
    als alle erwten fijn zijn is de soep klaar en kun je de in plakken snijden en erbij doen, deze nog een kwartiertje laten staan en de soep is klaar.

    smakelijk eten
25
25
25

Variaties op Erwtensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Erwtensoep
VariatieAantalGang
Erwtensoep28Soepen
Oud hollandse erwtensoep2Soepen
Vegetarische erwtensoep2Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblok is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Erwtensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Best de gedroogde spliterwten een nachtje in water laten trekken en deze eerst laten opkoken. Zij geven nogal wat schuim af dat je kan afscheppen. Het vlees zelf geeft weinig of geen schuim.
Lombaerts 28 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
109 kcal
5%1308 kcal
Vetten
10 g.
14%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Erwtensoep