Erwtensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Erwtensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van sereen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de horizontaal door en dan in stukjes.
- Schil de en snijd er blokjes van.
- Schil de en maak ook daar blokjes van.
- Doe de erwten en de gesneden groente en de krabbetjes in een grote pan en vul die aan tot alles net onder staat met water en doe er de bouillonblokjes erbij en breng alles aan de kook en laat hem onder voortdurend roeren 1 tot 1,5 uur koken.
- Haal het vlees eruit en snijd het vlees van de beentjes af en doe het weer terug in de pan.
- Snijd de in plakken en voeg hem toe aan de soep.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en de .
- Serveer er donker roggebrood bij met katenspek.
Ook lekker om te maken
Variaties op Erwtensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Erwtensoep | 28 | Soepen |
Oud hollandse erwtensoep | 2 | Soepen |
Vegetarische erwtensoep | 2 | Vegetarisch |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes en sambal manis
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes en sambal manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal manis
- groentebouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal manis
- rookworst en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 103 kcal | 5% | 412 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |