Erwtensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de horizontaal door en dan in stukjes.
  2. Schil de en snijd er blokjes van.
  3. Schil de en maak ook daar blokjes van.
  4. Doe de erwten en de gesneden groente en de krabbetjes in een grote pan en vul die aan tot alles net onder staat met water en doe er de bouillonblokjes erbij en breng alles aan de kook en laat hem onder voortdurend roeren 1 tot 1,5 uur koken.
  5. Haal het vlees eruit en snijd het vlees van de beentjes af en doe het weer terug in de pan.
  6. Snijd de in plakken en voeg hem toe aan de soep.
  7. Breng het geheel op smaak met peper en zout en de .
  8. Serveer er donker roggebrood bij met katenspek.
25
25
25

Variaties op Erwtensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Erwtensoep
VariatieAantalGang
Erwtensoep28Soepen
Oud hollandse erwtensoep2Soepen
Vegetarische erwtensoep2Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes en sambal manis
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes en sambal manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal manis
  • groentebouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal manis
  • rookworst en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
103 kcal
5%412 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Erwtensoep